Hívás most!

A kineziológiáról

A kineziológia egészségügyi tevékenységnek számító, alternatív, komplementer jellegű, készség, képesség és személyiségfejlesztő holisztikus módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz. A kineziológia kifejezés a görög kinesis, mozgás szóból ered. Az izmok, és a testmozgás tudományát jelenti. Befolyásolja a test energia-áramlását, az érzelmi stressz feloldással energetikai egyensúlyt hoz létre így beindulnak a szervezet öngyógyító mechanizmusa. A kineziológus aki, egészségügyi szakdolgozónak számít, segít a betegségek megelőzésében, életszemlélet megújításában, a betegségek mögött álló problémák feltárásában, öngyógyítás folyamatában. Harmóniába hozza a test –lélek-érzelem hármasát.

Miben segít a kineziológia?

A kineziológia kezünkbe adja az önbizalom, öngyógyítás és önfejlesztés lehetőségét. Segítséget nyújt a depresszió, félelmek, allergia, magatartászavarok, pánikbetegségek, továbbá a stressz, önbizalomhiány, kommunikációs, és párkapcsolati problémák feloldásában. Segít a tanulási nehézségek leküzdésében. A kezelések, mint egy tanfolyam személyiségfejlesztő és segít az önmegismerésben. A mai rohanó világban segít a minden napi stressz feloldásában, így az egészség megőrzésében.

Módszer lényege:

Feltárjuk azokat az élet eseményeket, amik a jelenbeli probléma kialakulásához vezetett. Megkeressük a probléma gyökerét. Az izomtesztelés ebben pontos információt ad a kineziológus számára. Tudjuk, hogy tudatalattink mindent megjegyez, ami életünk során velünk történik. A számunkra kellemetlen élményeket izmaink egy izomváltással reagálja le. Ha valakivel rossz hírt közlünk, először megkérjük, üljön le, mert a hír hallatára úgyis megteszi. Amikor egy probléma előkerül, akkor az izom jelzi, elgyengülő izom válasszal, hogy ez az, amivel dolgozni kell. Az alkaron tesztelünk, amihez a delta izmot használjuk. Ez a leggyakoribb, de más izmokat is tudunk tesztelni. A megtalált negatív élményeket különböző oldási technikával pozitívvá alakítjuk, így az energia gátak melyek akadályozzák az életet feloldódnak.

Hogyan zajlik egy kezelés?

A Kliens elmondja, milyen problémával küzd, amin változtatni szeretne. Felvesszük az anamnézist, már ez alatt nagyon sok felismerés történhet. Majd megmutatom magát az izomtesztelést. Kiteszteljük az általam ismert módszerek közül melyik az, ami a probléma megoldásában a leghatásosabb, és a kitesztelt módszerrel dolgozunk tovább.

Mennyi kezelésre van szükség?

Egy kezeléssel is lehet nagyon jó eredményt felmutatni, de a kezelések száma mindig a probléma mélységétől függ. Talán még fontosabb az, hogy a Kliens mennyire nyitott a változásra. A tapasztalatom azt mondja, ha igazán tartós változást szeretnénk elérni, minimum 3 alkalom szükséges. Egy kezelés 1 – 1,5 órát vesz igénybe.

Mindenkin segít ez a módszer?

A rendszer működésének ismerete nélkül is működik kineziológia. Viszont csak azon tud segíteni ez a módszer, aki változtatni szeretne az életén, és el tudja fogadni a segítséget. Ha azonban az egyén elutasító és ragaszkodik a problémáihoz, akkor a kineziológus nem tud segíteni.

Kineziológia rendszerek, melyekkel dolgozom:

Brain Gym: Gyermekek (felnőttek) tanulási nehézségeivel foglalkozik. A test és az agy, a jobb és a bal agyféltekék és az agy egyéb dimenzióinak összehangolására, a látás, hallás energetikai kiegyensúlyozására, az agyféltekék és mozgás integrációjára fordítja a hangsúlyt.

TfH:

Meridiánokkal dolgozik, az életenergia (csi) áramlásával. Ha az életenergia blokkolt a testünkben, akkor alakul ki a betegség. Gyors egyensúly létrehozása speciális pontok érintésével.

One Brain:

Viselkedés Barométer segítségével tudatos, tudatalatti és testi szinten pontosan megállapítható a kliens érzelmi állapota. A korregresszióval felderítjük a kliens jelenbeli problémájával összefüggő múltbeli traumákat.

TEK:

Mi az epigenetika? Az utóbbi években egy új tudomány alakult ki, mely az öröklődő változások tudománya. Megmagyarázza, hogy egy családban miért fordul elő gyakrabban egy betegség, anélkül, hogy a DNS ezt megmutatná. Ezek a problémák kineziológiai módszerekkel jól kezelhetők. A kineziológia technikákkal feltérképezhető, hogy az adott probléma mely generációban blokkolódott. A kezelések során változhatnak emberi kapcsolataink, táplálkozási szokásaink. A kezelés a kliens családjában is pozitív változást eredményez.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


  • Szolári Ágnes kineziológus Heves megye
  • Facebook

  • SZÉP-kártya elfogadóhely

  • Idézet

  • Kapcsolat